علل عدم تحقق کامل قانون یک درصد اعتبارات دستگاه ها به پژوهش

به گزارش نقد و بررسی سینما، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیچیدگی فرمول اختصاص یک درصد اعتبارات هزینه ای دستگاه ها را از چالش های این قانون مطرح نمود و گفت: این امر موجب شده که در حال حاضر نمی توانیم اظهار نظر دقیقی از میزان اعتبارات این قانون داشته باشیم.

علل عدم تحقق کامل قانون یک درصد اعتبارات دستگاه ها به پژوهش

دکتر مسعود برومند در گفت وگو با نقد و بررسی سینما، در مورد چالش های عدم تحقق قانون اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه ها و شرکت ها به امر پژوهش اضافه نمود: یکی از چالش های ما در مواجهه با این قانون این است که ما نمی دانیم ظرفیت اقتصادی این قانون به چه اندازه است. ما نمی دانیم که دستگاه ها به چه مقدار و میزانی از اعتبارات خود به این امر تخصیص می دهند و یا چه میزان از بودجه های دستگاه ها باید از آنها جدا شود.

وی با تاکید بر اینکه فرمولی که برای این منظور در نظر گرفته شده، فرمول پیچیده ای است، اظهار کرد: قانون اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه ها و شرکت ها به امر پژوهش مانند بند ه تبصره 9 نیست که بدانیم ظرفیت آن چقدر است و چه میزان توسط شرکت ها پرداخت خواهد شد.

برومند در مورد پیچیدگی های فرمول اختصاص قانون یک درصد، شرح داد: میزان اعتبارات قانون یک درصد، یک درصد از بودجه های دستگاه ها نیست؛ بلکه یک درصد مربوط به اعتبارات هزینه ای دستگاه ها می شود و این میزان بر می شود که چه مقدار از این بودجه اختصاص داده شده و چه میزان هزینه شده و چه بخشی از آن برای امر پژوهش کسر می شود. این پیچیدگی باعث شده که ما در دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نتوانیم اظهار نظر دقیقی در مورد میزان این اعتبارات داشته باشیم و اعلام کنیم که ظرفیت این قانون چه میزان است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خاطر نشان کرد: در این زمینه تنها می توانیم در مورد حجم قراردادهایی که از محل اعتبارات یک درصد منعقد شده است، اظهار نظر کنیم.

به گفته وی، از سال 1394 تا به امروز 7 هزار و 500 قرارداد بر اساس این منابع منعقد شده و از این تعداد 5 هزار پروژه به اتمام رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 2 تا 3 هزار قرارداد جاری است، خاطر نشان کرد: ولی چیزی که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد، این است که تعهدات قبلی باید اجرایی شود و در این راستا در استان ها و دستگاه ها باید آنالیز شود که نسبت به تعهدات قبلی اقدام شده باشد.

برومند انعقاد قراردادها از محل اعتبارات یک درصد را با مراکز و مجموعه های پژوهشی، دانشگاهی و مراکز آموزش عالی ذکر و اظهار کرد: ما نیز در حال رصد هستیم که این قراردادهای منعقد شده با مجموعه های پژوهشی مناسب بوده است یا خیر و گزارش های آن را به مسؤولان داده ایم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "علل عدم تحقق کامل قانون یک درصد اعتبارات دستگاه ها به پژوهش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل عدم تحقق کامل قانون یک درصد اعتبارات دستگاه ها به پژوهش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید