آثار شبه ترجمه ای در بازار نشر به زبان و فکر کودک آسیب می رساند

به گزارش نقد و بررسی سینما، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در فارس، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس با تقدیر از 31 کتابدار و فعال برگزیده حوزه کتابخانه های عمومی استان برگزار گردید.

آثار شبه ترجمه ای در بازار نشر به زبان و فکر کودک آسیب می رساند

مدیرکل تامین منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این آیین ضمن قدردانی از خدمات کتابخانه ها و کتابدارن توضیح داد: نام گذاری روز و هفته ای به نام کتابخانه یک مناسبت تقویمی نیست و فراتر از این است هم یادآور شرافت و ارج کار کتابداران برای جامعه و هم به نوعی حساسیت و اهمیت این کار را گوشزد می نماید.

باقر میرعبداللهی با بیان اینکه کتابداران عینی ترین مواجهه با کاربران را دارند، گفت: بعد از مرحله سیاست گذاری مرحله اجرا شروع می گردد که کتابداران در آن مرحله ایفای نقش می نمایند. ساز وکارهای آن ها به مصوبات و سیاست گذاری ها شکل و شمایل می دهد. کتابداری از جمله مشاغلی است که رشته تحصیلی و حرفه اش با هم مرتبط است و به نوعی کتابداری تلفیق مهارت و دانش است.

میرعبداللهی با اشاره به منابع ارسالی کتابخانه های عمومی اضافه نمود: بیشتر کتاب ها و منابع ارسالی به کتابخانه های عمومی مربوط به گروه سنی کودک و نوجوان است و بچه ها مشتریان خوب کتابخانه های ما هستند؛ هرچند منابع ترجمه ای برای این سنین زیاد است و باید آسیب شناسی گردد. آثار شبه ترجمه ای در بازار نشر وجود دارد که به زبان و فکر کودک آسیب می رسانند زیرا مترجمان عموما با لحن و زبان مبدا و مقصد آشنایی چندانی ندارند. بعلاوه برای این کتاب ها احتیاجسنجی صورت نگرفته و تناسبات فرهنگی در آن رعایت نمی گردد.

وی با بیان اینکه کتابداران مشاوران امین اعضا هستند، اظهار داشت: کتابداران باید در این زمینه توجه داشته باشند و نقش مشاور برای بچه ها و نوجوانان در زمینه معرفی کتاب های ترجمه متناسب با سن آنان باشند.

در این آیین بعلاوه عبدالرضا قاسم پور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس با اشاره به اینکه فراورینمایندگان و عرضه نمایندگان کتاب را باید تکریم کنیم، گفت: گرامیداشت کتاب و کتابدار فقط به هفته کتاب محدود نباشد؛ همه روزها باید روز کتاب و همه هفته ها هفته کتاب و کتابخوانی باشد.

وی اضافه نمود: اهمیت کتاب و کتابخوان بر کسی پوشیده نیست کتاب برای توسعه کشور لازم است. کیفیت زندگی را کتاب معین می نماید. بزرگترین اختراع بشر کتاب است و ساعت های لذت بخش را با کتاب می گردد.

وی خواهان استفاده از هر نوع فرصت برای توسعه کتابخوانی شد و پیشنهاد کرد از فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، رسانه ها و حتی صنف ها برای تبلیغ کتاب و کتابخوانی بهره گیری گردد.

دستگاه های اجرایی باید به کتابخانه های عمومی یاری نمایند

قاسم پور توضیح داد: کتابخانه های عمومی متولی امر کتابخوانی است اما ترویج فرهنگ کتاب و مطالعه تنها وظیفه اداره کل کتابخانه های عمومی نیست. همه دستگاه های اجرایی باید به کتابخانه های عمومی یاری نمایند. مردم و خیرین نیز در این راه همیشه پای کار بودند.

عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده مردم شهرستان های کوار، سروستان و خرامه در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه، گفت: هیچ چیز حتی فضای مجازی نمی تواند جای کتاب را بگیرد و هیچ چیز نمی تواند استنادش به میزان کتاب باشد. حتی در فضای مجازی نیز تا کتاب نباشد نمی توان مطلبی را بیان و به آن استناد کرد.

وی با بیان این اینکه برگزاری این مراسم، اهمیت کتاب کتابخوانی و قلم را می رساند، توضیح داد: امیدوارم بتوانیم در این عرصه پویاتر باشیم. در تمامی مراحل زندگی به قلم و کتاب احتیاج داریم و بی شک بدون کتاب نمی توانیم به مدارج بالاتر برسیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس نیز در این آیین که در سالن همایش های شهر شیراز برگزار گردید، ضمن قدردانی از خدمات کتابداران کتابخانه های عمومی مطرح کرد: کتابخانه ها در ایام کرونا کوشش های بسیار کردند و فصل تازهی از ارائه خدمات را شاهد بودیم؛ بعلاوه در این ایام برای ارائه خدمات تازه در کتابخانه های عمومی برنامه ریزی شده است.

حضور پررنگ خیران در ساخت کتابخانه عمومی فارس

روح الله منوچهری اضافه نمود: در مدت یکسال گذشته در حوزه زیرساخت در شهرستان های تازهالتأسیس ادارات کتابخانه ها تشکیل شده است. پنج کتابخانه نیز در استان افتتاح شده که چهار مورد در شهرهای فاقد کتابخانه است. بعلاوه سه ساختمان تازه کتابخانه به بهره برداری رسید و سه پروژه کتابخانه ای کلنگ زنی شد. این در حالی است که در بیشتر این برنامه ها از ظرفیت خیرین استفاده شده است.

وی به حوزه سالن های مطالعه اشاره و اضافه نمود: در حوزه سالن های مطالعاتی هم برنامه ریزی شده و هفت سالن با مجوز رسمی در این مدت شروع شده است. 17 تفاهم نامه نیز در امسال با سازمان ها و نهادها برای همکاری بیشتر منعقد شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس به برنامه ریزی برای گروه های خاص اشاره و مطرح کرد: در حوزه نابینایان، ناشنوایان، روستاییان و عشایر و نوسوادان برنامه ریزی شده است.

منوچهری از همکاری گسترده خیرین اطلاع داد و توضیح داد: خیرین فارس در سال گذشته، بیش از 104 میلیارد ریال در حوزه های ساختمان، زمین، کتاب و تجهیزات به کتابخانه های عمومی یاری کردند. بعلاوه در سال گذشته بیش از 176 هزار جلد کتاب به کتابخانه ها اضافه شده است و برای اولین بار در کشور برای ناشنوایان کتاب فراوری کردیم.

منوچهری به افتتاح بخش فارس شناسی و استان شناسی در شهرستان ها اشاره و مطرح کرد: در روستاها طرح ایستگاه کتاب اجرا شده است. بعلاوه طرح دسترسی پژوهشگران به مقالات و منابع اطلاعاتی تحت عنوان میز مرجع مجازی در کتابخانه ها اجرا شده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس از شروع همایش بین المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه های عمومی نیز اطلاع داد و اضافه نمود: این همایش با همکاری انجمن علمی ارتقای کتابخانه ها و نهاد کتابخانه های عمومی کشور در حال برگزاری است و در کنار این همایش دو مسابقه طراحی خدمت: و جایزه خدمات برون کتابخانه ای در حال اجرا است.

وی بعلاوه با اشاره به اجرای جشنواره کتابخوانی با موضوع حفاظت از منابع آب در استان اظهار داشت: یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی مهم ترین برنامه نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز هم اکنون در حال اجراست و تا به امروز استقبال خوبی در استان از این برنامه اجرا شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "آثار شبه ترجمه ای در بازار نشر به زبان و فکر کودک آسیب می رساند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آثار شبه ترجمه ای در بازار نشر به زبان و فکر کودک آسیب می رساند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید