سیلاب ناگهانی و کولاک در 8 استان، فعالیت سامانه بارشی تشدید شد
به گزارش نقد و بررسی سینما، خبرنگاران: سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور و هشدار تشدید فعالیت آن از احتمال بارش های سیل آسا و کولاک برف در 8 استان خبر داد.
به گزارش تسنیم، بر اساس تحلیل نقشه های همدیدی و آینده نگری سازمان هواشناسی امروز در استان های ساحلی دریای خزر بارش پراکنده روی می دهد و با نفوذ سامانه بارشی از جنوب کشور در شرق خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، غرب استان های یزد، اصفهان، جنوب کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بارش باران گاهی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید و در منطقه ها مرتفع و سردسیر بارش برف پیش بینی می شود.
فردا بارش در نوار شمالی کشور کاهش یافته و در سایر منطقه ها ذکر شده بارش ها ادامه دارد و سامانه بارشی به تدریج با حرکت به سمت شرق نوار شرقی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و از کشور خارج می شود. در این روز علاوه بر خلیج فارس در دریای عمان نیز رگبار و رعدوبرق روی می دهد و دریای عمان متلاطم می شود.
روز پنجشنبه با نفوذ جریانات سرد شمالی به سواحل دریای خزر بارش و کاهش نسبی دما در شرق اردبیل، گیلان و غرب مازندران آغاز می شود. روز جمعه در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل و ارتفاعات البرز غربی بارش برف و باران و در گیلان و مازندران بارش پراکنده باران روی می دهد. شنبه هفته آینده در بیشتر منطقه ها کشور جو آرامی پیش بینی می شود.
از امروز تا اواسط هفته آینده در شهرهای صنعتی به ویژه تهران، کرج، تبریز، ارومیه و اراک افزایش آلاینده های جوی و کاهش کیفیت هوا پیش بینی می شود.
توصیف سامانه اول: تشدید فعالیت سامانه بارشی
نوع مخاطره: بارش برف و باران و در نقاط مستعد رعدوبرق
منطقه اثر:
سه شنبه 1401/10/06: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، نیمه شمالی بوشهر و شمال غرب فارس.
چهارشنبه 1401/10/07: خراسان جنوبی، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب اصفهان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شمال غرب فارس، بوشهر و جنوب شرق خوزستان.
اثر مخاطره: آبگرفتگی معابر عمومی، بارش برف و کولاک همراه با انسداد جاده ها و محورهای روستایی در نواحی سردسیر و کوهستانی، لغزندگی جاده ها و معابر عمومی، اختلال در ناوگان حمل ونقل، اختلال در فعالیت های عمرانی، سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها، خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال اختلال در انتقال حامل های انرژی به ویژه صنعت برق و گازرسانی.
توصیه: آمادگی در خدمت رسانی ناوگان حمل ونقل، لایروبی کانال ها و آبروها، عدم توقف و احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، آمادگی دستگاه های اجرایی مسئول از جمله شهرداری ها و راهداری ها و دستگاه های امدادرسان، پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروری در سفرهای بین شهری و مدیریت مناسب در اراِئه حامل های انرژی .
توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری
نوع مخاطره: وزش باد شدید
منطقه اثر:
سه شنبه 1401/10/06: جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان.
چهارشنبه 1401/10/07: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، شرق کرمان، خراسان جنوبی.
اثر مخاطره: احتمال اختلال در تردد به سبب کاهش شعاع دید، خسارت به صنعت کشاورزی، شکستن درختان فرسوده، آسیب به سازه های موقت، سقوط اشیاء از ارتفاعات، تاخیر و احتمال لغو پروازها.
توصیه: اجتناب از سفرهای غیر ضروری، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده، ساختمان های نیمه کاره و تابلوهای تبلیغاتی، اجتناب از سفرهای غیرضروری، اطمینان از استحکام سازه های موقت، اجتناب از پرواز با بالگرد، هواپیماهای سبک و گلایدر و اجتناب از فعالیت های کویرنوردی.
توصیف سامانه: آلودگی هوا
نوع مخاطره: آلودگی هوا در حد ناسالم برای گروه های حساس
منطقه اثر:
سه شنبه 1401/10/06: تهران، کرج، ارومیه و تبریز.
چهارشنبه 1401/10/07: تهران، کرج، ارومیه و تبریز.
پنج شنبه 1401/10/08: تهران، کرج، ارومیه و تبریز.
اثر مخاطره: افزایش غلظت آلاینده ها، افزایش شاخص های آلودگی هوا و کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای گروه های حساس و در صورت عدم مهار منابع آلاینده (ثابت و متحرک) به ویژه در منطقه ها پرتردد تا حد ناسالم.
توصیه: مدیریت بهینه در مصرف سوخت های فسیلی، کنترل فعالیت های صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیر ضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز، به ویژه سالمندان، بچه ها و افراد با سابقه بیماری های قلبی و تنفسی.
منبع: توریسم آنلاین