رژیم غذایی بریتانیایی ؛ عامل بیماری های قلبی
به گزارش نقد و بررسی سینما، اما کسانی که بیشتر نوشابه های گازدار، آب میوه و مربا مصرف می نمایند، حتی اگر فعالیت جسمی بیشتری داشته باشند، دخانیات استعمال ننمایند و اضافه وزن هم نداشته باشند، بیشتر در معرض بیماری قلبی و تلفات ناشی از آن قرار دارند.

کسانی که نوشابه های گازدار، آب میوه و مربا مصرف می نمایند، بیشتر در معرض بیماری قلبی و تلفات ناشی از آن قرار دارند
یک پژوهش جدید هشدار می دهد که رژیم غذایی سنتی بریتانیایی ها شامل نان سفید، کره و آب میوه، می تواند به بروز بیماری های قلب و عروق بینجامد.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد به انواع معینی از خوراک و نوشیدنی (نه مواد مغذی داخل آن ها) اشاره می نمایند که می تواند در افزایش خطر بیماری های قلبی و مرگ ناشی از آن، دخیل باشد.
این کارشناسان می گویند مردم باید به خطرات مصرف شکر که به افزایش وزن و مسائل قلبی منجر می گردد، بیشتر مطلع شوند. دکتر کارمن پیرناس، متخصص تغذیه در دانشگاه آکسفورد و مولف این گزارش، می گوید: بیماری قلبی یکی از عوامل عمده مرگ و ناتوانی در بریتانیاست که تغذیه غلط در آن سهم مهمی دارد.معمول ترین راهنما های تغذیه بر عناصر و کالری های موجود در غذا ها تاکید دارد تا خود ماده غذایی، و این مردم را گیج می نماید. نتیجه تحقیقات ما بر مواد غذایی و نوشابه هایی دست می گذارد که از رژیم های غذایی معمول بریتانیایی هاست. این غذا ها می توانند نرخ بیماری های قلبی و مرگ و میر (ناشی از آن) را افزایش دهند.
دانشمندان داده های برآمده از پژوهش روی 116 هزار و 806 بزرگسال میان 37 تا 73 سال در انگلستان (بخشی از بریتانیا)، ولز، و اسکاتلند را در طول 15 سال تجزیه و تحلیل نموده اند.
نتیجه این تحلیل که در نشریه بی ام سی مدیسین منتشر شده است، حاکی از آن است که دو نوع خاص رژیم غذایی با افزایش خطر مرگ در میانسالی مرتبط است. یک نوع رژیم غذایی شامل مقادیر زیادی شکلات، شیرینی، کره و نان سفید، اما کمبود میوه و سبزی، و دیگری حاوی مقدار زیاد نوشابه های گازدار، آب میوه، شکلات، شیرینی، شکر و مربا، اما مقدار کم کره و پنیر پرچربی بوده است.
این پژوهش همچنین کشف نموده است که افرادی که بیشتر شکلات، شیرینی، کره و نان سفید مصرف می نمایند، عمدتا مرد، جوان، و از طبقات فقیرتر جامعه هستند. آن ها همچنین بیشتر به استعمال دخانیات تمایل دارند، فعالیت بدنی چندانی ندارند، و اغلب مبتلا به اضافه وزن شدید و فشار خون هستند.
اما کسانی که بیشتر نوشابه های گازدار، آب میوه و مربا مصرف می نمایند، حتی اگر فعالیت جسمی بیشتری داشته باشند، دخانیات استعمال ننمایند و اضافه وزن هم نداشته باشند، بیشتر در معرض بیماری قلبی و تلفات ناشی از آن قرار دارند.
افرادی که در سال های میان 2006 و 2010 در پژوهش مرکز تحقیقاتی بیوبانک بریتانیا شرکت داشته اند، گزارش غذای اصلی و خوراک های مختصر میان آن ها را ظرف 24 ساعت در دو تا پنج مورد به اطلاع مرکز رسانده بوده اند.
مرکز پژوهشی بیوبانک این مواد غذایی و عناصر داخل آن ها را معین نموده است و سپس موارد ابتلا به بیماری های قلبی، بستری شدن در بیمارستان، و درگذشت شرکت نمایندگان در این پژوهش را به ترتیب میان سال های 2017 و 2020 محاسبه نموده است.
دکتر پیرتاس می گوید: تحقیقات ما نشان می دهد که مصرف کمتر شکلات، شیرینی، کره، نان سفید، نوشابه های شیرین، آب میوه، شکر سفید، و مربا می تواند در کاهش بیماری های قلبی و مرگ در میانسالی موثر باشد. این نتیجه با نتایج پژوهش های پیشین، حاکی از این که مصرف کمتر شکر و کالری به کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است، هم خوانی دارد.
او می افزاید که نتایج این تحقیقات را می توان در توصیه های مرتبط با نحوه تغذیه به کار برد تا مردم از رژیم غذایی سالم تری پیروی نمایند و خطر مرگ کاهش یابد. اما مولفان این گزارش خاطرنشان می نمایند که ماهیت نظارتی این پژوهش، نمی تواند رابطه (مستقیم) میان رژیم غذایی با بیماری قلبی و مرگ و میر را ثابت کند.
این گزارش همچنین تاکید می نماید که داده های مرتبط با رژیم غذایی، نماینده نحوه تغذیه مادام العمر شرکت نمایندگان در این پژوهش نیست، زیرا اطلاعات مرتبط به آن تنها به ارزیابی رژیم آن ها در طول 24 ساعت محدود می گردد و دوره زمانی طولانی تر را درنظر نمی گیرد.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید