رژیم غذایی مردم کشور کرواسی (قسمت دوم)

به گزارش نقد و بررسی سینما، جمهوری کرواسی، کشوری واقع در جنوب مرکزی اروپا و جمعیتی بالغ بر 4 میلی

رژیم غذایی مردم کشور کرواسی (قسمت دوم)

جمهوری کرواسی، کشوری واقع در جنوب مرکزی اروپا و جمعیتی بالغ بر 4 میلیون نفر، وسعتی بالغ بر 56594 کیلومتر مریع، لقب یکی از کم جمعیت ترین کشورهای واقع در اروپا را از آن خود کرده است. این کشور از آب و هوایی مدیترانه ای برخورداراست که هر ساله، تابستان های گرم و زمستان های سرد را تجربه می کند. پوشش جنگلی و کوهستانی وسیعی در این کشور وجود دارد که باعث ایجاد آب و هوایی دلپذیر در فصل بهار می شود. حضور گیاهان، میوه ها و سبزیجات بومی و منطقه ای به دلیل جغرافیای این کشور، از عوامل مهم در رژیم غذایی مردم محسوب می شود. با نقد و بررسی سینما همراه باشید و در مورد رژیم و عادات غذایی مردم این سرزمین، بیشتر بدانید.

انواع پیش غذا، سالاد و دسر

پیش غذا

در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی، پیش غذاهایی متنوع و خوش طعم وجود دارد که می توانند به عنوان خوراکی های شروع کننده وعده اصلی، مورد استفاده قرار گیرند.

Gnocchi

از جمله این خوراکی ها سیب زمینی آب پز، چیپس، برنج و gnocchi (کوفته تهیه شده با آرد یا سیب زمینی به همراه سس مخصوص) هستند که به عنوان رایج ترین خوراکی ها، قبل یا همراه با وعده اصلی غذا سرو می شوند. نوعی غذای بومی به نام fuži (خمیر پاستا را به صورت استوانه ای رول شده تهیه کرده و با مخلوطی از انواع مواد خوراکی مانند گوشت، پیاز، سبزیجات و سس مخصوص طبخ می کنند) در ناحیه ایستریا (دماغه ایستریا)، šurlice در جزیره Krk ،mlinci در زاگرب پایتخت کشور کرواسی و در نهایت لازانیاهای باریک، از جمله پیش غذاهایی هستند که در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی مورد استفاده قرار می گیرند.

Fuži

گاهی اوقات نیز می توان از سبزیجات پخته شده به عنوان پیشنهاد ویژه سرآشپز یاد کرد، که از طرفداران بسکمک نیز در بین مردم این کشور برخوردار است. مردم کشور کرواسی نیز مانند بسکمک از کشورهای دیگر، علاقه زیادی به مصرف نان دارند. در رژیم غذایی آن ها این ماده غذای غنی، از ارزش ویژه ای برخوردار است که به عنوان جزء اصلی و همیشگی خوراکی های موجود در وعده های غذایی به شمار می رود. مردم کشور کرواسی، تکه های بزرگی از نان را همراه با لقمه هایی از غذای اصلی، میل می کنند. عادت غذایی که بیشتر مردم کشور ایران نیز از آن پیروی می کنند.

سالاد

Zelena Salata

بیشترین سالاد هایی که در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی مورد مصرف قرار می گیرند، سالادهای سبز هستند که در گویش مردم این کشور، به zelena salata شناخته می شوند. mješana salata (سالاد های مخلوط) از دیگر خوراکی هایی هستند که در برنامه غذایی مردم کرواسی، به وفور یافت می شوند. از دیگر ظرف های غذای فرعی رایج در رژیم غذایی آن ها، خیارترشی و ترشی فلفل است که علاقه مندان بسکمک را در سراسر کشور کرواسی برای تهیه یا خرید به مناطق مخصوص فروش آن ها می کشاند.

دسر

Sladoled

از نمونه های شاخص دسرهایی که در رستوران های کشور کرواسی برای مشتریان تدارک دیده می شود sladoled (بستنی)، torta (کیک) و palačinke (پنکیک) است، که معمولا همراه با مارمالاد، سس شکلات و گردو سرو می شود. rožata (کرم کارامل) خوراکی معروف بندر دوبرونیک است که امتحان کردن آن، یکی از دلایل سفر مردم کرواسی به این منطقه زیباست تا علاوه بر لذت بردن از مناطق جالب و دیدنی بندر دوبرونیک، از خوراکی ویژه آن نیز لذت ببرند.

غذاهای اصلی

ظرف غذاهای تهیه شده از گوشت

معمولا ظرف غذای اصلی که از گوشت تهیه شده باشد را درون روغن و در ماهی تابه های مخصوص آشپزی سرخ می کنند.

Odrezak

odrezak از جمله غذاهای گوشتی رایج در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی است. آشپزان این کشور، معمولا با استفاده از گوشت خوک یا گوشت ران گوساله، و با روش های متفاوتی همچون سرخ کردن (na žaru)، شنیتزل (کتلت گوشت گوساله)، مخلوط کردن گوشت با مغز نان و کباب کردن آن (bečki odrezak)، سرخ کردن با کره (pariški odrezak) و در نهایت مخلوط کردن با گوشت هام و پنیر و سرخ کردن آن (zagrebački odrezak)، به تهیه غذاهای گوشتی خود می پردازند.

کباب بره

گوشت بره نیز پس از گوشت خوک و گاو، از جمله فراورده هایی است که در مقیاس زیادی، توسط مردم کشور کرواسی مصرف می شود. آن ها معمولا با به سیخ کشیدن و کباب کردن گوشت بره، کبابی خوش طعم و اشتهاآور را برای خانواده خود تهیه می کنند و با جمع شدن در کنار یکدیگر از میل کردن یک غذای عالی و سالم لذت می برند. در برخی از مناطق کشور کرواسی که به پرورش گله گوسفند و بره مشغول هستند، رستوران های بسکمک اداره می شوند که با بهترین کباب های تهیه شده از گوشت این حیوانات، به پذیرایی و ارائه خدمات به مشتریان خود می پردازند. کباب های این مناطق نه تنها در سراسر کشور کرواسی بلکه در سراسر اروپا از شهرت زیادی برخوردار هستند. از نکات جالب این رستوران ها، تهیه بریانی و کباب در مقابل دیدگان مشتریان است. صاحبان این مکان ها با تعبیه کباب پزهای بزرگ در محیطی باز، فضایی را برای تهیه گوشت های کباب شده در مقابل دیدگان مردم عادی فراهم کرده اند. با این روش علاوه بر جذب مخاطب بیشتر، آن ها را از سلامت غذای تهیه شده نیز مطمئن می سازند. یکی از روش های تهیه گوشت کبابی، روشی است که در آن، گوشت را به آرامی و با صرف زمان نسبتا زیادی روی حرارت کباب می کنند.

Peka

peka کباب معروف کشور کرواسی است که با استفاده از گوشت تازه بره ، درون ظرفی مخصوص به همراه سبزیجاتی مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی، فلفل و ادویه های بومی قرار داده و روی اجاقی که با استفاده از هیزم یا زغال، آتش آن را فراهم کرده اند، به طبخ آن می پردازند. این غذا بسیار مقوی، پرطرفدار و از محبوب ترین غذاهای گوشتی است که در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی وجود دارد.

پیتزا

تصور شهرهای کشور کرواسی، بدون مغازه های پیتزا فروشی، امری غیرممکن و محال است. حضور تنوع جالبی از گونه های مختلف پیتزا در لیست غذاهای این مغازه ها، در نوع خود جالب و منحصربفرد است. اما نکته ای که بیش از همه توجه مشتریان را به خود جلب می کند، سبک طبخ پیتزا توسط آشپزان کرواسی است. آن ها کاملا استادانه و مانند روش آشپزهای کشور ایتالیا، به تهیه انواع پیتزا می پردازند. پیتزاهایی با کیفیت، خمیری بسیار نازک و ترد، سس های مخصوص ایتالیایی و ادویه های بومی از ویژگی های این غذای لذیذ ایتالیایی هستند و اما جالب تر اینکه مردم ساکن نواحی ساحلی کشور کرواسی، نوعی پیتزای بومی به نام پیتزای دریایی تهیه می کنند که با ترکیب غذاهای دریایی و موادی که در پخت پیتزا استفاده می شود، آن را طبخ می کنند.

خوراک گوشت

Cobanac

خوراک های گوشت نیز از غذاهای مصرفی در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی محسوب می شوند. البته در مقیاسی کم تر از کباب ها، گوشت های سرخ شده به ندرت توسط آشپزها یا مادران خانواده های این کشور تهیه و تدارک دیده می شوند. البته تنوع زیادی از تاس کباب، غالبا و به دفعات تهیه شده و در کنار پاستاهای خوش خوراک، سرو می شوند. همچنین čobanac (معروف به خوراک قرمز) که یکی از غذاهای بومی مناطق جنوب شرقی کرواسی است، از دیگر غذاهایی است که در رژیم غذایی مردم این کشور تهیه و به عنوان غذاهای زمستانی مورد مصرف قرار می گیرند.

Grah

Grah (غذای بومی ناحیه دالماشیا)، یکی دیگر از سوپ های خوشمزه مردم کرواسی است، که با فلفل پاپریکا، لوبیا و سبزی تهیه می شود. مادر خانواده، با اضافه کردن مقداری از سوسیس های خرد شده به این خوراک، طعمی لذیذ و خاطره انگیز را برای افراد خانواده خود، به ارمغان خواهد آورد.

Pašticada

یک غذای اصلی در منطقه دالماشیای کشور کرواسی pašticada است که گوشت گوساله را در ترکیبی از نوشیدنی محلی و آلوبخارا طبخ می کنند. این غذای خوش عطر، از رایج ترین و مقوی ترین غذاهایی است که در این منطقه از کشور، تهیه می شود. پس از گوشت چهارپایان اهلی، مردم کشور کرواسی علاقه جالبی به مصرف گوشت ماکیان (مرغ و خروس) دارند و تنوع بسکمک از انواع ظرف غذاهایی که بر پایه گوشت این حیوانات تهیه می شود، در برنامه غذایی روزانه خود، گنجانده اند.

purica s mlincima (بوقلمون با پاستا)

purica s mlincima (بوقلمون با پاستا) از غذاهای بومی در زاگرب (پایتخت کشور کرواسی) محسوب می شود. از دیگر غذاهای گوشتی می توان به punjene paprike (غذایی متشکل از فلفل، برنج و گوشت) و sarma (غذایی که لای برگه های کلم را با مخلوطی از مواد خوراکی پر کرده و به صورت پیچ طبخ کنند)، اشاره کرد.

وعده های اصلی غذایی

مردم کشور کرواسی ترجیح می دهند وعده های اصلی غذایی خود را در رستوران های شهر خود میل کنند. در این کشور، چنین مکان هایی را با طراحی و ایجاد فضایی صمیمی و محبت آمیز، به مکانی راحت و دل نشین برای مردم تبدیل کرده اند و شاید همین مسئله، از دلایل حضور مردم هنگام صرف وعده های غذایی در این اماکن باشد. از دیگر نکات قابل توجه در رستوران های کشور کرواسی، حضور تنها یک طیف تعیین از ظرف های غذا است که این امر، کمک شایانی به مشتریان در انتخاب خوراک موردنظر و انواع دسرهای تدارک دیده شده، می کند.

konoba (مهمانخانه)

konoba (مهمانخانه)، یکی دیگر از غذاخوری هایی است که در کشور کرواسی به ارائه خدمات به مشتریان می پردازد. صاحبان مهمانخانه ها با تدارک تسهیلاتی به مراتب بهتر و بیشتر از رستوران ها، فضایی مناسب و دل پسند را برای عموم مراجعه کنندگان، فراهم کرده اند و مردم نیز حضور در این مکان ها را به رفتن به رستوران های کشور خود، ترجیح می دهند. شاید بهتر است بگوییم که مهمانخانه ها مکانی برای سرو غذای مردم کرواسی و رستوران ها فضایی برای پذیرایی از مهمانان خارجی است. چرا که عادت غذایی مردم کرواسی با گردشگران خارجی متفاوت است و همین امر سبب می شود تا در ارائه خدمات و غذاهای تهیه شده به مشتریان داخلی و خارجی، تفاوت های ملموسی در نظر گرفته شود. معمولا مسافران دیگر کشورها، از غذایی به نسبت سبک تر و در زمانی زودتر از آنچه در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی مرسوم است، به میل کردن وعده ناهار خود می پردازند و در هنگام غروب، غذایی کامل با انواع دسر، پیش غذا و نوشیدنی را سفارش می دهند.

صبحانه

همانگونه که پیش تر اشاره شد، مردم کشور کراوسی ترجیح می دهند تا وعده های غذایی خود را در مهمان خانه ها یا رستوران های کشورشان میل کنند. صبحانه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و این مکان ها در ساعات اولیه صبح، شاهد جمعیت زیادی از شهروندان کرواسی است. البته با توجه به هزینه ای که پرداخت می شود، خوراکی های سرو شده نیز متفاوت خواهد بود. اگر آن ها در یک مهمان خانه یا هتل گران قیمت اقامت داشته باشند، پیش خدمت معمولا یک صبحانه کامل را که از یک قرص نان پیچ، برش هایی از پنیر و سالامی، مقداری کره و در صورت تمایل از کمی مربا و آب میوه تشکیل می شود؛ برای میهمانان خود، سرو می کنند. در صورتیکه در یک مهمان خانه متوسط، صبحانه غلات، تخم مرغ نیمرو و مقداری کالباس گوشت خوک به مشتریان عرضه می شود.

Burek

تعداد کمی از قهوه خانه های کشور کرواسی برای مشتریان خود صبحانه سرو می کنند که اغلب از کیفیت خوبی نیز برخوردار نیست. بنابراین تصور میل کردن این وعده غذایی در چنین مکانی برای مردم کرواسی خوشایند نیست. گاهی اوقات مردم با خریدن مقداری نان تازه، شیرینی های رول، کلوچه و کیک های لقمه ای از نان فروشی ها، در منزل یا محیط کار خود به میل کردن صبحانه مشغول می شوند. از این شیرینی ها و کلوچه های اشتهاآور می توان به burek (این کلوچه با مقداری پنیر و گوشت خرد شده پر شده است)، zeljanica (این کلوچه نیز با اسفناج پخته شده پر شده است) و krumpiruša (کلوچه ای که با سیب زمینی پخته یا سرخ شده پر شده باشد)، اشاره کرد. البته نوشیدن یک فنجان قهوه داغ همراه با این خوراکی های ترد و خوشمزه، بسیار لذیذ و دلچسب به نظر می رسد.

ناهار و میان وعده

در فرهنگ غذایی مردم کشور کرواسی، وعده ناهار در زمانی دیرتر و نزدیک به غروب خورده می شود. بیشتر رستوران های دایر در این کشور نیز در ساعاتی بین 10:30 صبح تا 12:00 ظهر، به مشتریان خود لیستی از خوراکی های آماده را که معمولا برای چاشت تدارک دیده شده است؛ پیشنهاد می دهند.

gableci

این چاشت، در گویش ساکنین ساحلی کشور کرواسی marende و مردمی که دور از مناطق مرزی و دریایی زندگی می کنند، gableci گفته می شود. این خوراکی های آماده یا میان وعده های معروف کرواسی، تفاوت چندانی با غذاهای تهیه شده از گوشت و ماهی ندارند، تنها در اندازه ای کوچک تر و به عنوان بخش کوچکی از غذای اصلی، تهیه می شوند. اما مهم ترین مزیت این خوراکی های کوچک، کم هزینه بودن و به صرفه بودن آن هاست که همین امر، باعث شده است در سراسر کشور کرواسی، طرفداران بسکمک را از آن خود کند. صاحبان مهمان خانه های کشور کرواسی، معمولا لیست این میان وعده ها را به صورت جداگانه و با رنگی متمایز نسبت به سایر غذاهای موجود در لیست اصلی، در دسترس مشتری قرار می دهند تا آن ها بتوانند این غذاها را از غذاهای اصلی، تشخیص دهند.

شام

در رژیم غذایی مردم کشور کرواسی، وعده شام از مهم ترین وعده های غذایی به شمار می رود. آن ها، این وعده بسیار مهم غذایی را همانند ناهار، در ساعات دیروقت شب، میل می کنند. به طور کل می توان بیان نمود که این مردم، علاقه زیادی به دیر میل کردن غذاهای اصلی خود دارند. در این کشور رستوران ها و مهمان خانه ها از ساعات 8:00 تا 11:00 شب، سرویس دهی به مشتریان را شروع می کنند، درصورتیکه بیشتر مردم، برای میل کردن غذای خود، در ساعت 10:00 شب به بعد به این مکان ها مراجعه می کنند. اما این مسئله در شب های سرد زمستان کمی متفاوت است. به دلیل تاریک شدن زودهنگام هوا، مردم این کشور نسبت به ماه های گرم سال، زودتر مشغول به خوردن وعده شام خود می شوند. ساعات بین 7:30 تا 9:30 شب، بهترین زمان برای میل کردن این وعده غذایی محسوب می شود.

در ارائه این مقاله، سعی شد تا مطالبی کامل، مهم و مفید را در مورد رژیم، فرهنگ و آداب غذایی مردم کشور کرواسی تهیه و به شما دوستان عزیز نقد و بررسی سینمایی، تقدیم کنیم. امید است توانسته باشیم این وظیفه خطیر را به خوبی انجام دهیم. قطعا نظرات شما دوستان گرامی، می تواند ما را در ارائه هرچه بهتر مقالات آینده راهنمایی و کمک کند.

منابع: roughguides, visit-croatia

منبع: کجارو

به "رژیم غذایی مردم کشور کرواسی (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی مردم کشور کرواسی (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید