طرز تهیه لوبیا کباب رشتی به شیوه محلی
به گزارش نقد و بررسی سینما، رشت، شهر خوراکی های رنگارنگ است؛ شهر مزه ها و عطرها. اگر شما هم مثل من هم عاشق سفر باشید و هم عاشق غذا، بعید است که از سفر به رشت لذت نبرید. به نظر من، راز خوشمزگی غذاهای این خطه ترکیب جادویی خوراکی ها با یکدیگر است؛ انگار اهالی این خطه می دانند چه ماده ای را با چه چیزی ترکیب کنند تا یک مزه اصیل و نو خلق شود. مثلا همین لوبیا کباب ! این غذا ترکیبی از خوراک لوبیا و تکه های چنجه ای است که حتما بارها و بارها به شکل جداگانه امتحان کرده اید.
در یکی از سفرهایم به رشت، به پیشنهاد دوست رشتی ام به یکی از رستوران های حوالی صومعه سرا رفتیم و غذای محلی لوبیا کباب را امتحان کردیم. تصور می کردم قرار است با یک سیخ کباب روبرو شوم و برایم سوالم بود که خب، پس لوبیا چه می شود؟ اما سینی غذایی که مقابلم قرار گرفت، همه این تصورات را تغییر داد. این غذای رشتی، چیزی نبود جز چند تکه کباب چنجه با یک کاسه خوراک لوبیا چیتی.
این ترکیب به ظاهر عجیب، خوشمزه تر از چیزی بود که تصور می کردم. خود رشتی ها، لوبیا کباب را معمولا به عنوان صبحانه و همراه با زیتون پرورده، پیاز و نارنج سرو می کنند؛ ولی این غذا را می توان در وعده های مختلف روز هم میل کرد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی
- چنجه کباب نیم کیلو
- لوبیا چیتی دو پیمانه
- پیاز یک عدد
- سیر دو حبه
- گوجه فرنگی یک عدد
- سیب زمینی یک عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- روغن مایع به میزان لازم
- آبلیمو به میزان لازم
پیش از هرچیز لازم است بگویم که برای طبخ این غذای محبوب، چنجه و لوبیا به صورت جداگانه آماده و سپس باهم ترکیب می شوند. پس ابتدا سراغ تهیه لوبیا می رویم.
وقتی به شیوه گفته شده خوراک لوبیا را آماده کردید و چنجه هم آماده شد، آنها را در دو ظرف جداگانه سرو کنید و در زمان خوردن غذا، تکه های چنجه را به کاسه لوبیا اضافه کنید.
طرز تهیه خوراک لوبیا برای لوبیا کباب
مرحله اول
قدم اول برای تهیه خوراک لوبیا، این است که برای جلوگیری از نفخ معده، آن را از شب قبل در آب خیس کنید. توجه داشته باشید که اگر بتوانید چند بار آب لوبیا چیتی را عوض کنید به طور کامل نفخ آن برطرف می شود و در زمان پخت به راحتی می پزد.
مرحله دوم
لوبیاهای خیس شده را به همراه چهار لیوان آب داخل یک قابلمه میانه بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا لوبیاها به آرامی بپزند. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید.
یک ماهیتابه بردارید و میزانی روغن داخل آن بریزید و ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله سوم
پس از این که پیازها تغییر رنگ دادند و طلایی شدند، نصف آن ها را بردارید و کنار بگذارید. حالا دو حبه سیر و یک عدد گوجه فرنگی را خرد و به ماهیتابه اضافه کنید.
همه مواد را خوب تفت دهید و این تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که آب گوجه فرنگی ها کاملا تبخیر شود. سپس مواد تفت داده شده را به لوبیا در حال پخت اضافه کنید.
مرحله چهارم
یک عدد سیب زمینی را بشویید و پس از اینکه پوست کندید، دو نصفش کنید و به لوبیا اضافه کنید.
مرحله پنجم
پس از این که سیب زمینی ها پخته شد آنها را له کنید و سپس به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهیتابه اضافه کنید و همراه با میزانی نمک و فلفل سیاه آسیاب شده تفت دهید. دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. اکنون مواد داخل ماهیتابه را به قابلمه خوراک اضافه کنید.
مرحله ششم
پس از اضافه کردن مواد به خوراک، حرارت شعله را کم کنید و بگذارید تا خوراک به آرامی بپزد. برای پخته شدن و جا افتادن کامل خوراک لوبیا لازم است تا حدود یک ساعت و نیم روی حرارت معمولی آرام آرام بپزد.
مرحله هفتم
حالا نوبت آماده کردن کباب چنجه رسیده است. تکه های چنجه را با کمی نمک و فلفل و پیاز رنده شده مزه دار کنید و به سیخ بکشید. پس از این که خوراک جا افتاد، چنجه ها را روی منقل کباب کنید.
منبع: کتاب کاله