طرز تهیه گلت تابستانی؛ تارتی خوشمزه با میوه های مجذوب کننده تابستانی!
به گزارش نقد و بررسی سینما، گلت با خمیر تارت تهیه می گردد و می توان گفت شکلی از تارت است که به صورت نامتقارن و بدون قالب تارت آماده سازی و پخت میگردد. خمیر گلت در واقع همان خمیر تارت است. برای تهیه گلت نیازی به قالب تارت ندارید و این یکی از مزیت های گلت است که باعث محبوبیت آن شده. این روزها گلت ها در انواع و اقسام مختلفی و به سبک های مختلف و فیلینگ های متفاوتی تهیه می گردد. حتی می توان به عنوان غذا یا پیش غذا گلت را تهیه کرد. تارت برای گلت های شیرین این روزها گلت های میوه ای از محبوبیت خاصی مخصوصا در فصل بهار و تابستان برخوردارند. چون با میوه های رنگارنگ و زیبای این فصل می توان گلت های بسیار زیبا و مجذوب کنندهی را تهیه کرد. از محبوب ترین گلت های میوه ای هم می توان گلت توت فرنگی را نام برد که بخاطر رنگ زیبا و عطر توت فرنگی بسیار خوشمزه و خوش طعم می گردد اما درنهایت تمام گلت های میوه ای بسیار مجذوب کننده و خوشمزه هستند. امروز آموزش گلت میوه های تابستانی را مهیا نموده ایم تا به سادگی بتوانید گلت های متنوع و زیبا و خوشمزه ای را در منزل آماده کنید. برای تهیه گلت از هرنوع میوه ای میتوانید بهره ببرید و میوه های مختلف را جایگزین کنید. فقط باید ترش و شیرین بودن میوه ها را در نظر داشته باشید.
با ما در نقد و بررسی سینما بلاگ همراه باشید با آموزش این گلت خوشمزه با میوه های مجذوب نماینده تابستانی!
آرد سفید | یک ونیم پیمانه |
کره سرد | 115گرم |
شکر | یک ونیم قاشق غذاخوری |
آب سرد | 3تا 5 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
میوه های تابستانی | به اندازه دلخواه |
شکر | حدودا نصف پیمانه |
دارچین | یک قاشق چایخوری |
کره | هفتاد تا صد گرم |
زرده تخم مرغ | برای رومال |
شکر قهوه ای یا بادام پرک | برای روی خمیر |
1- آرد را در ظرفی بریزید. نمک را به آرد اضافه کنید.
یک و نیم قاشق غذاخوری شکر را نیز بریزید و با همزن دستی مواد را مخلوط کنید.
2- کره سرد را به برش های مکعبی کوچک یک یا دو سانتی متری خرد کنید.
دقت کنید که کره نباید درمحیط مانده با شد و باید کاملا سرد باشد.
3- کره خرد شده را به مخلوط آرد اضافه کنید.
حالا با نوک انگشتان دست آغاز کنید به مخلوط کردن کره با آرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گلت بادمجان و قارچ
تاجایی که کره به طور کامل با آرد مخلوط گردد و ترکیبی شبیه به خرده نان حاصل گردد.
دقت کنید که نباید کره و آرد را ورز دهید و با کف دست مواد را مخلوط کنید. چون گرمای دست باعث ذوب شدن کره می گردد و کیفیت خمیر از بین می رود.
کره و مخلوط آرد رو فقط با نوک انگشتان ترکیب کنید.
4- حالا آب سرد و یخ را به آرد و کره اضافه کنید. ابتدا سه قاشق اضافه کنید.
5- مواد را مخلوط کنید تا جمع گردد و شکل خمیر به خود بگیرد.
اگر احساس کردید خمیر خیلی خشک است میتوانید یک یا دوقاشق غذاخوری آب به خمیر اضافه کنید.
6- خمیر به دست آمده را روی سلفون قراردهید.
خمیر را کامل داخل سلفون گرد و جمع کنید و با سلفون بپوشانید و سپس برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.
در این فاصله میوه ها را آماده کنید. هسته میوه ها را خارج کنید و تمام میوه هارا ترجیحا برش های نازک بزنید یا به هرشکلی مایلید برش دهید.
7- بعد از گذشت چهل دقیقه تا یک ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید. و از سلفون بیرون بیاورید و روی میز کار که کمی آرد پاشی شده قرار دهید.
خمیر حالا بر اثر سرمای یخچال سفت ترشده است.
با وردنه خمیر را صاف کنید. این مرحله شاید کمی برایتان سخت باشد چون با فشار دست باید به وردنه فشار بیاورید و خمیر را پهن کنید.
ولی نگران نباشید با کمی فشار خمیر پهن می گردد و خمیری یکدست و لطیف خواهید داشت.
8- خمیر را نازک صاف و پهن کنید.
سپس یک بشقاب گرد روی خمیر پهن شده قرار دهید و با کاتر یا یک چاقوی تیز خمیر را به اندازه قطر بشقاب برش دهید تا خمیری گرد بدست بیاید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تارت شکلاتی
بهتر است اگر خمیر کوچکی تهیه میکنید و می خواهید با این خمیر چند گلت کوچک داشته باشید از قالب یا کاتر و بشقاب کوچک همچون میوه خوری استفاده کنید.
9- داخل سینی فر مناسب، کاغذ روغنی بیندازید.
حالا خمیر پهن شده که به شکل گرد درآوردید را روی کاغذ روغنی و به سینی فر منتقل کنید.
حالا وقت انتقال میوه ها و قرار دادن آنها روی خمیر است.
اگر می خواهید گلت های مختلف و متنوع داشته باشید روی هر خمیر یک نوع میوه قرار دهید.
شلیل را برش های نازک بزنید و مطابق تصویر در مرکز خمیر طوری که در نهایت میوه ها دو سانتی متر از لبه خمیر فاصله داشته باشند، بچینید.
10- روی برش های شلیل قطعات و تکه های کوچکی از کره قرار دهید.
کره را در همه قسمت های برش میوه قرار دهید.
سپس روی میوه ها حدود یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری یا بیشتر شکر بپاشید.
11- حالا از لبه های خمیر آغاز کنید به تا زدن و جمع کردن خمیر!
خمیر را مطابق تصویر روی به مرکز وروی میوه ها راهنمایی کنید.
کمی خمیر چین می خورد و همین چین و چروک خمیر در نهایت موجب زیباتر شدن گلت خواهد شد.
دور تا دور خمیر را طبق تصویر تا زده و جمع کنید.
12- برای گلت سیب هم به همین ترتیب عمل کنید. فقط در ابتدا برش های سیب را به یک قاشق چایخوری دارچین و دو قاشق غذاخوری شکر سفید یا شکر قهوه ای آغشته و مخلوط کنید.
سپس سیب ها را در مرکز خمیر و با فاصله ی دو سانتی متری از لبه خمیر بچینید.
روی سیب ها را همچون روش قبل کره بزنید. البته کره را می توانید مانند دارچین و شکر با سیب ها مخلوط کنید و بعد سیب ها را روی خمیر قرار دهید.
لبه های خمیر را روی سیب ها جمع کنید و همچون گلت شلیل لبه های آن را حالت دهید تا جمع گردد.
حالا گلت شلیل و سیب دارچین شما آماده است.
در این مرحله باید لبه های خمیر تا خورده روی میوه ها را زرده تخم مرغ بزنید و در اصطلاح رومال بزنید.
برای اینکار یک عدد زرده تخم مرغ را با کمی وانیل مخلوط کنید و روی لبه های خمیر را با آن از طریق براش یا فرچه رومال کنید.
در نهایت ترجیحا کمی شکر قهوه ای و یا اگر در دسترس ندارید شکر سفید روی رومال بپاشید.
13- حالا وقت آن است که گلت ها را به فر منتقل کنید.
باید فر را از ده دقیقه قبل از قرار دادن سینی در فر روشن کنید تا کاملا گرم گردد.
فر را با دمای 180درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سینی را به فر منتقل کنید و نیم ساعت با همین دما زمان دهید و اجازه دهید تا گلت ها کاملا بپزد و آماده گردد.
چیدمان میوه ها روی خمیر سلیقه ای است. میوه هایی مثل زردآلو یا هلو که نرم تر هستند را می توانید از وسط برش دهید و دو نیم کنید و روی خمیر قرار دهید.
همچون تصویر برای گلت زیر از برش های هلو و زردآلو استفاده شده است و چیدمان هم می تواند کاملا سلیقه ای باشد.
برای رنگین تر شدن از چند برش گیلاس استفاده شده است.
هر تعدادی تهیه میکنید به همان روش در مرکز خمیر قرار دهید با فاصله دو سانتی متری از لبه خمیر میوه را بچینید. و در نهایت حتما روی آن شکر بپاشید و کمی کره بریزید.
14- وقتی لبه های خمیر در فر کاملا طلایی شد و خمیر پخت، سینی را از فر خارج کنید و مابقی گلت ها را به فر منتقل کنید.
عطر میوه های پخته و خمیر با عطر خوش کره تمام فضا را پر می نماید.
حالا وقت آن رسیده که این گلت های زیبا و مجذوب نماینده را نوش جان کنید.
گلت ها را تا داغ است میتوانید یک اسکوپ بستنی وانیلی یا بستنی محبوبتان را روی گلت قرار دهید و بعد لذت ببرید از یک کراست کره ای خوشمزه و میوه هایی شیرین و لذیذ به همراه بستنی مورد علاقه تان!!
نکات تهیه گلت میوه ای
- در تهیه خمیر گلت یا همان خمیر تارت روش های مختلف و متعددی وجود دارد ولی دراین روش سعی کردیم ساده ترین و در دسترس ترین مواد را داشته باشیم.
- در خمیر گلت از زرده تخم مرغ هم می توانید بهره ببرید و اندازه آب را کاهش دهید.
- خمیر را می توانید از ابتدا داخل غذاساز تهیه کنید و همه مواد را بدون یاری دست با غذاساز مخلوط کنید.
- به دمای کره دقت داشته باشید که حتما باید سرد باشد و اگر به صورت دستی آن را نرم میکنید باید با نوک انگشتان این کار را انجام دهید.این خمیر را تا سه روز میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
- دقت کنید که اندازه شکر همانطور که به ذائقه شما بستگی دارد در درجه اول به ترش و شیرین بودن میوه ها وابسته است. اگر میوه ها کمی ترش یا ملس باشند باید از اندازه شکر بیشتری روی میوه ها بهره ببرید.
- به این نکته حتما دقت داشته باشید که اندازه شکر را با توجه به طعم میوه ها، مصرف کنید.
- با این اندازه خمیر میتوانید دو عدد گلت میانه تهیه کنید یا همچون تصویر گلت هایی در سایزهای کوچکتر داشته باشید.
- در تهیه گلت های میوه ای اغلب برای خوشمزه تر شدن از خمیر بادام استفاده می نمایند که طعم بهتری به گلت می دهد و البته احتیاج به مواد بیشتری دارد ما در این روش از ساده ترین و در دسترس ترین روش استفاده کردیم که علاوه بر آن در عین سادگی طعم گلت ها نیز فوق العاده خواهد بود.
- برای میوه هایی همچون گیلاس، آلبالو، توت فرنگی، هلو و شلیل میتوانید شکر را بایک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت مخلوط کنید و میوه ها را به آن آغشته کنید و بعد روی خمیر بچینید. به این شکل میوه ها لعاب بیشتری خواهند داشت.
- اگر مایل باشید میتوانید از پرک بادام یا خلال بادام برای لبه های خمیر بعد از رومال تخم مرغ بهره ببرید.
- به این شکل هم ظاهر زیباتری به گلت می دهید و هم اینکه بادام در طعم و مزه گلت ها موثر است.
- این گلت های زیبا و هیجان انگیز با ظاهر مجذوب نماینده و کراست کره ای فوق العاده طعم بسیار دلپذیری دارد و سرو آن با بستنی علاوه براین که بسیار خوشمزه است برای بچه ها نیز بسیار هیجان انگیز و مورد پسند است.
امیدوارم از طرز تهیه گلت با میوه های تابستانی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا