هنر در سال 2021 چقدر فروخت؟، هجوم ارز دیجیتال

به گزارش نقد و بررسی سینما، در سال 2021 استقبال از شماری از آثار محبوب در بازار هنر افزایش پیدا کرد.

هنر در سال 2021 چقدر فروخت؟، هجوم ارز دیجیتال

به گزارش نقد و بررسی سینما و به نقل از گاردین، بازار دنیای هنر در سال 2021 با وجود صرف میلیاردها دلار برای خرید آثار هنری امپرسیونیست، پساجنگ و معاصر به رکورد جدیدی دست پیدا کرد.

در ماه نوامبر، بیش از 206 میلیارد دلار اثر هنری طی دو هفته در حراجی های بزرگ نیویورک به فروش رسید. چهار اثر هنری متعلق به وینسنت ون گوگ به قیمت 161 میلیون دلار فروخته شد که از جمله آن ها به تابلو نقاشی 71.4 میلیون دلاری کلبه های چوبی در میان درختان زیتون و سرو می توان اشاره نمود.

در ماه مه، تابلو نقاشی دو متری متعلق به سال 1982 که به وسیله ژان میشل باسکیا خلق شده است به گران ترین تابلو نقاشی سال 2021 تبدیل شد. این تابلو در حراجی به قیمت 93 میلیون دلار فروخته شد. بعلاوه با حراج آثاری از مجموعه مکلو که در ماه نوامبر صورت گرفت و در آن در مجموع 35 اثر هنری از جمله آثار اندی وارهول، جکسون پولاک و مارک روتکو ارائه شدند در مجموع 676 میلیون دلار پرداخت شد.

بعلاوه تابلو نقاشی چشم انداز ای که به وسیله نیکولاس پارتی خلق شده است به قیمت 3.2 میلیون دلار فروخته شد تا رکورد فروش آثار این هنرمند سوئیسی دو برابر گردد.

کارشناسان بازار هنر معتقدند، تقاضاهایی که در سال 2020 به علت محدودیت های ناشی از شیوع کرونا سرکوب شد و همزمانی با ارائه آثار پرطرفدار در بازار هنر باعث این اتفاق شده است.

البته فقط نقاشی ها نیستند که مبالغ هنگفت برای خریداری آن ها پرداخت می گردد. ماه گذشته یک مجسمه رومی متعلق به قرن یکم یا دوم میلادی در یک حراجی به قیمت 25 میلیون دلار فروخته شد و رکورد دنیای فروش یک مجسمه تاریخی مرمر را تغییر داد.

بعلاوه در سال 2021 بود که فروش اشیاء لوکس همانند جواهرات، کیف دستی و ساعت در حراجی ساتبیز برای نخستین بار از مرز یک میلیارد دلار فراتر رفت.

بعلاوه در ماه مارس هر روز: 5000 روز نخست اثر بیپل در قالب رمز غیرقابل معاوضه(NFT) به قیمت 69 میلیون دلار به فروش رسید تا بیپل به جمع سه تن از گران ترین هنرمندهای زنده دنیا راه پیدا کند.

البته رونق فروش شامل آثار استادان قدیم نقاشی نمی گردد؛ چراکه آمار فروش این آثار در ماه گذشته در مقایسه با دو سال پیش 20 درصد کاهش داشت.

بر اساس اطلاعات ارائه شده در گزارش سال 2021 از بازار هنر معاصر، 2.7 میلیارد دلار برای خرید آثار هنر معاصر طی 12 ماه سال گذشته در حراجی ها صرف شده است.

کارشناسان سه عامل را بر رونق گرفتن بازار هنر موثر می دانند: سرمایه داران جوان حوزه ارز دیجیتال، رشد بازار هنر آسیا و شکل گیری این طرز فکر که سرمایه گذاری در هنر در دوران بلاتکلیفی شرایط مالی می تواند انتخاب خوبی باشد. امروزه افرادی که در زمینه ارز دیجیتال به عایدی خوبی دست پیدا نموده اند در سطح بالایی در بازار هنر فعالیت دارند.

در ماه نوامبر حراجی ساتبیز برای نخستین بار در یک حراجی آنلاین و برای فروش دو اثر هنری بنکسی، امکان خرید با استفاده از ارز دیجیتالی را نیز امکان پذیر کرد.

سال2021، خریداران آسیایی حدود 40 درصد از خرید آثار هنر معاصر در بازار را به خود اختصاص دادند و آمریکایی ها و بریتانیایی ها را پشت سر گذاشتند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی حراجی های کریستیز و ساتبیز، خریداران آسیایی یک سوم از فروش های اصلی بازار بین المللی را به خود اختصاص دادند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "هنر در سال 2021 چقدر فروخت؟، هجوم ارز دیجیتال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هنر در سال 2021 چقدر فروخت؟، هجوم ارز دیجیتال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید