سالمندان این ویتامین ها را مصرف نمایند ، دلایل کم اشتهایی سالمندان
به گزارش نقد و بررسی سینما، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با دلایل کم اشتهایی افراد سالمند، توضیحاتی ارائه داد. توصیه های تغذیه ای برای سالمندان را در ادامه مطلب بخوانید.
به گزارش نقد و بررسی سینما، فرشته برتری، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاهش حس چشایی در سالمندان گفت: با افزایش سن، حس چشایی کاهش می یابد که باعث می گردد، لذت غذا خوردن کم گردد و این احساس بی مزه بودن غذاها سبب تمایل بیشتر به مصرف شیرینی و شوری می گردد.
به گفته وی، تهوع، کاهش اشتها و تغییر طعم غذاها که از عوارض جانبی داروها به ویژه داروهای مسهل و مُدر است نیز ممکن است منجر به عدم تمایل به غذا خوردن و حذف وعده غذایی اصلی در سالمندان گردد.
برتری مسائل دندانی، ناتوانی های حرکتی، تحلیل عضلانی، کم تحرکی و محدودیت های اقتصادی را از دیگر عوامل دریافت ناکافی مواد غذایی برشمرد.
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افسردگی در سالمندی را به عنوان یکی از دلایل کاهش اشتها در سالمندان برشمرد و همراهی بچه ها و نزدیکان با سالمندان را در برطرف این مشکل یاری نماینده عنوان نمود.
وی آلزایمر و دمانس را نیز از جمله مواردی برشمرد که باعث فراموشی در تهیه و خوردن غذا شده و یکی از علل سوءتغذیه در سالمندان محسوب می گردد.
برتری با توجه به اینکه در سالمندان احتیاج به انرژی کاهش می یابد، اعلام نمود: پروتئین مورد احتیاج بدن سالمندان باید از منابع با کیفیت بالا (از لحاظ پروتئین) مانند گوشت های کم چرب، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چرب تامین گردد. غلات و حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئین هستند که اگر با هم مصرف شوند، اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می نمایند.
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی با اشاره به کاهش جذب بعضی ویتامین ها در دوران سالمندی اضافه نمود: جذب ویتامین D و کلسیم با افزایش سن کاهش می یابد. بنابراین احتیاج بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) و ویتامین D افزایش می یابد و توصیه می گردد، سالمندان مکمل ویتامین D و کلسیم مصرف نمایند.
وی اعلام نمود: در این سنین جذب ویتامین B12 در بدن نیز کاهش می یابد، بنابراین مصرف اندازه مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ، طبق هرم گروه های غذایی توصیه می گردد.
برتری با توصیه به مصرف غذاهای حاوی روی به وسیله سالمندان، گوشت، شیر، حبوبات و گندم را به عنوان منابع غذایی غنی روی معرفی کرد.
- 5 نکته مهم درباره ریزمغذی ها ؛ از کلسیم تا سدیم | ویتامین D را با این مواد غذایی تامین کنید