غذای غنی شده چقدر می ارزد؟

به گزارش نقد و بررسی سینما، اگر این روزها سری به سوپرمارکت ها بزنید، با حجم زیادی از انواع مواد غذایی روبه رو می شوید که روی بسته بندی شان نوشته: غنی شده با... و در این میان، آنچه بیشتر جلب توجه می نماید، مواد غذایی غنی شده با انواع ویتامین ها و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم و ویتامین D است.

غذای غنی شده چقدر می ارزد؟

غذای غنی شده چقدر می ارزد؟

ترجمه: مریم یوسفی

اگر این روزها سری به سوپرمارکت ها بزنید، با حجم زیادی از انواع مواد غذایی روبه رو می شوید که روی بسته بندی شان نوشته: غنی شده با... و در این میان، آنچه بیشتر جلب توجه می نماید، مواد غذایی غنی شده با انواع ویتامین ها و مواد معدنی مثل آهن، کلسیم و ویتامین D است.

در اوایل قرن بیستم، در کانادا اولین نوع از مواد غذایی غنی شده (نمک های یددار) به منظور پیشگیری از ابتلای مردم به گواتر به بازار عرضه شد. بعد از آن، بسیاری از مواد غذایی غنی شدند که از آن جمله می توان به شیر غنی شده با ویتامین D و آردهای غنی شده با ویتامین B و آهن اشاره نمود.

شیر غنی شده با ویتامین D در سال 1940 میلادی به منظور پیشگیری از ابتلا به راشیتیسم وارد بازار شد و گرچه ابتدا برای شرکت های تولیدنماینده آزاد بود اما در سال 1975 انجام آن اجباری اعلام شد. در سال 1988 هم آردها با ویتامین B و اسید فولیک غنی شدند تا احتمال بروز نقص در جنین به حداقل ممکن برسد.

نتایج آنالیز ها نشان داد غنی کردن مواد غذایی مفید بوده و مثلا مصرف نمک های غنی شده با ید سبب کاهش ابتلا به گواتر در کشورهای مصرف نماینده می گردد. در حال حاضر، مواد غذایی در حال غنی شدن با بسیاری دیگر از مواد مغذی مانند امگا3 و پروبیوتیک ها هستند. اما سوال اینجاست که آیا تمام انواع محصولات غنی سازی شده مفیدند یا تنها راهکاری تجاری برای فروش مواد غذایی با قیمتی بالاتر هستند؟

لزوم غنی سازی

به نظر می رسد در بخش صنایع غذایی که در دنیای امروز کشاورزی صنعتی غذاهای آماده مصرف آن را قبضه نموده بسیاری از محصولات غنی شده سالم تر نیستند اما لازم اند. در واقع نزدیک به 50 سال است که خاک زمین فقیر شده و کمبود مواد معدنی در زمین می تواند سبب پرورش گیاهان فقیر از مواد مغذی گردد. از سوی دیگر، مساله تغییر شکل را نباید از یاد برد. برای مثال، نان را در نظر بگیرید. گندم هرچه قدر هم که در زمین حاصل خیزی رشد کند و غنی از مواد مغذی باشد، باز وقتی به آرد تبدیل می گردد، بخشی از مواد مغذی خود را از دست می دهد. به همین علت ضروری است به آن ویتامین و مواد معدنی اضافه نمایند. اما چرا مواد مغذی از آرد سفید گرفته می گردد؟ علت آن واضح است، آرد سفید را بهتر از آرد کامل می توان ذخیره و نگهداری کرد.

خوب ها و بدهای غنی سازی

در بعضی از کشورها مانند کانادا 6 ماه از سال سرد است و آفتاب کم می تابد. بنابراین غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D ضروری به نظر می رسد. ویتامین D، ویتامینی ضروری برای سلامت است که می تواند ما را از بعضی انواع سرطان حفظ کند و از آنجا که فرصت دریافت طبیعی آن همواره وجود ندارد، چه اشکالی دارد که آن را به شکل مصنوعی وارد غذاهای مان کنیم؟

در عوض، غنی سازی بعضی مواد غذایی گاهی به نفع سلامت ما نیست و حتی آن را به خطر می اندازد. برای مثال، غلات صبحانه آماده غنی شده با آهن می تواند به اشتباه حس امنیت به فرد مصرف نماینده بدهد؛ در صورتی که سلامت انسان در گروی مصرف مواد غذایی فرق دارد. مصرف این نوع غلات سبب کمبود از نظر بعضی ریزمغذی ها و افزوده شدن و تجمع بعضی دیگر می گردد. باید توجه کرد گرچه مصرف مواد غذایی غنی شده مفید است و به اسم مثال مصرف شیر غنی شده با کلسیم می تواند به افرادی که به محصولات لبنی آلرژی دارند، یاری کند و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد، اما در عین حال برای افرادی که به اندازه کافی لبنیات مصرف می نمایند، می تواند گذر از مرز بوده و سلامت آنها را به خطر بیندازد. آنچه متخصصان تغذیه توصیه می نمایند مصرف متعادل مواد غذایی کامل و نه تغییریافته است.

غنی شده این 4 محصول غذایی به قیمت شان نمی ارزد

محصولات لبنی غنی شده با امگا3

برترین کار برای بالا بردن اندازه امگا3 در بدن مصرف ماهی های چرب یا مکمل روغن ماهی است. اگر اهل مصرف ماهی نیستید، مصرف گردو را به شما توصیه می کنیم. در کنار آن استفاده از روغن کانولا و روغن زیتون هم می تواند تامین نماینده نیازتان به امگا6 و امگا9 باشد.

آب پرتقال غنی شده با کلسیم

آب میوه های صنعتی شکر بالایی دارند و برخلاف محصولات لبنی حاوی ویتامین D که برای جذب کلسیم ضروری است، نیستند. به جای خرید آب میوه های غنی شده با کلسیم بهتر است از دیگر منابع کلسیم مانند لبنیات، کلم بروکلی، جوی دوسر و بادام بهره ببرید.

ماست غنی شده با پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها برای بعضی عفونت های دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از آلوده شدن به عفونت های ناشی از درمان های آنتی بیوتیکی ضروری است اما توصیه می کنیم به جای ماست غنی شده ماست طبیعی کم چرب مصرف کنید.

آب میوه های غنی شده با آنتی اکسیدان ها

میوه ها به طور طبیعی غنی از آنتی اکسیدان ها، فلاونوییدها، فیبر و انواع ویتامین ها هستند. مصرف آب میوه های غنی شده با آنتی اکسیدان گرچه قیمت بالاتری دارند اما ارزش غذایی شان هرگز به پای یک پرتقال یا سیب تازه نمی رسد.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "غذای غنی شده چقدر می ارزد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذای غنی شده چقدر می ارزد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید